Local time: 09:56 pm

Адрес: бул. Инж. Иван Иванов № 10

5.6 км. от центъра на София

+359-885-259-098

* Best Price Guarantee
+
РезервирайCLOSE
Image

Арт хотел „Симона” посреща своите артистични гости за девето издание на ‘Панаир на куклите” 2016

От 16 до 22 септември 2016 г. София ще е отново домакин на деветото издание на Международния фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите”.

Фестивалът се организира от Столичен Куклен Театър и Столична община с подкрепата на Министерство на културата, АКТ-УНИМА България и Съюз на артистите в България.
За целия екип на Арт Хотел „Симона”, София това е едно невероятно събитиe, напълно в унисон с артистичната атмосфера и визия на хотела. Щастливи сме, че ще бъдем по някакъв начин част от този колоритен и цветен фестивал, който в рамките на няколко топли септемврийски дни ще пренесе магичния и приказен свят на кукленото изкуство при нас.

Фестивалът е един от най-престижните европейски и световни издания за уличен и куклен театър. Формата включва театрални спектакли за деца и възрастни, улично шоу, клоунада, улични музиканти и други съпътстващи събития. В програмата са включени и представления на трупи от Италия, Франция, Полша, Словения, Хърватия, Сърбия, Испания, Чехия, Белгия, Грузия, Израел и САЩ. За първи път в България ще бъде показано цирково вариете от трупата на Circo Paniko – Италия. На новооткрития парк „Възраждане“ (зад МОЛ София), който е само на 15 мин от Арт Хотел „Симона”, зрителите ще могат да гледат в истинска циркова шатра, спектакълът „Gran Paniko Al Bazar“
Спектакли ще има на сцената на Столичен куклен театър, зала ДНК в НДК, Младежки театър „Николай Бинев“, Театър „Българска армия“, зала 4 на НДК.
Деца и възрастни ще мога да се насладят на изкуството на актьори и музиканти, акробати на кокили и уникални светещи LED барабанисти и това са само част от уличните спектакли, които зрителите ще могат да видят по бул. „Витоша“, градинка НДК, Южен парк, Градинка „Кристал“, парк „Заимов“, Докторска градина, Градска градина и други пространства.
Като участници във фестивала са поканени и български театрални трупи на Държавен Куклен Театър Варна, Държавен Куклен Театър Видин, Държавен Куклен Театър Сливен, Драматично-куклен Театър Пазарджик, Театър Ателие 313, ЖАР Театър, Столичен Куклен Театър, Театър Играчко Плачка.
За любителите на сценографията и художественото майсторство в света на театъра също ще има изненади. В рамките на фестивала (в зала ДНК на НДК) ще бъде открита и специализираната сценографска изложба „70 години художници и кукли“, която ще представи работата на сценографи и художници, работили в Столичен куклен театър от неговото създаване до наши дни.
По време на фестивала ще имаме и рожденик и това е Столичен куклен театър, който празнува своя 70-ти рожден ден. Това ви гарантира още повече изненади и незабравими емоции за всички малки и големи зрители!

В свободните си минути и часове ние ще сме някъде там, в салона или на уличните им изяви. Ако по това време и вие сте в София, ще се видим във вълшебния свят на куклите! 