Local time: 02:54 pm

Адрес: бул. Инж. Иван Иванов № 10

5.6 км. от центъра на София

+359-885-259-098

* Best Price Guarantee
+
BOOK NOWCLOSE
Image

6 типа пътешественици. Вие какъв тип турист сте?

Видовете туристи са много и разнообразни. Прекарайте един ден в лобито ни и ще можете да различите много от туристите описани в тази статия. Бързо ще разберете, че техният избор на пътешествие е толкова уникален, колкото са и самите те.

Откриването на вида пътешественик всъщност е вратата към определянето на какъв вид туризъм самите вие бихте се насладили.

За да ви помогнем, ето списък с 6-те основни типа пътешественици, които са посещавали Арт Хотел Симона и за нас всяка среща е била безкрайно приятна!

 

#1 Пътешественик Ентусиаст

 

Този турист обикновено идва само с една раница, за неясен престой. Често избира дестинация, за която не знае почти нищо, нито език, нито нрави и обичаи и научава всичко в движение. Учудващо е как винаги успява да се сприятели с местни ентусиасти, които да му помогнат да научи повече за даденото място. Откриването на нови преживявания е ключът към едно пълноценно пътуване.

#2 Търсач на силни усещания

Скачане с парашут, бънджи, рафтинг в бесни води, катерене, сърфиране, различни видове планери, ски, сноуборд – няма значение, важното е да има тръпка. В крайна сметка, светът е голям и адреналин дебне отвсякъде, нали!

Тези туристи ще ги познаете по любопитния поглед и огромната усмивка.

 

#3 Релакс туристите

Първото нещо, което може да ви хрумне е луксозен спа хотел, предлагащ всякакви видове  масажи на глава, тялото и ходила, медитация, йога, здравословна храна и свеж планински въздух. Но може да бъде и самотна хижа, където да се насладите на спокойствието и уединението, на страхотни изгреви и залези.

Тези пътешественици не се стремят към това просто да поглезят себе си, а да потърсят и намерят вътрешен мир.

 

#4 Класиците

Всички ги познавате, това са търсачите на история, архитектура и изкуство.

Пристигайки на дадено място вече са проучили къде са музеите, кои са интересните сгради, кои галерии трябва да посетят, храната която да опитат. Това са пътешественици, които обичат да се потопят напълно в културата, на която гостуват. Това са едни от любимите ни пътешественици!

Как ще ги познаете? Веднага след настаняването си идват на рецепция с карта и пътеводител, питайки за маршрута на известни и не толкова популярни места, които са ги заинтригували. И с радост приемат съвети за малко популярни забележителности.

 

 #5 Гастро пътешественик

Този тип туристи пътуват, за да се насладят на местна кухня и специалитети. Обичат фестивали и събития свързани с регионална храна, музика и култура. Защо обичаме тези туристи? Ами защото са точно като нас българите – обичат да хапват, да пийват и да се забавляват. И в най-малкото селце ще намерят кулинарни находки, на които да се насладят истински.

#6 Селфи Кралиците

Поза, поза, поза…

За този тип туристи селфитата и снимките в Instagram са основната цел на пътуването. Където и да ходи, каквото и да прави, каквото и да хапва, пийва, всичко старателно се снима, филтрира и се споделя в социалните мрежи. Отбелязването е задължително,  без значение дали е във Виена или Полски Тръмбеш , снимките са най-важни.

***********

Какъвто и тип турист да сте в Арт Хотел Симона и ресторант Симона ще се чувствате точно на мястото си.

Запитване за резервация за нощувка или за ресторанта можете да направите ТУК!

До скоро!