Local time: 03:40 am

Адрес: бул. Инж. Иван Иванов № 10

5.6 км. от центъра на София

+359-885-259-098

* Best Price Guarantee
+
РезервирайCLOSE
Image

5 начина да пътуваш, когато нямаш време

„Работата пълни джобовете ти, но приключенията изпълват душата ти“, е казала американската актриса Джейми Лин. И определено е права, затова през последните години пътуването на близо и далеч започна да се превръща в мания за много хора. Веднъж открил тази магия, не ти се иска да спираш и продължаваш да търсиш нови и нови непознати места.

Какво обаче да правиш, ако все пак работата до голяма степен определя ежедневието ти?! Не ти остава много, даже почти не ти остава никакво време за подобни приключения?! Ние ще ти кажем, че има варианти как да вместиш едно пътуване дори в най-пълния график. Ето няколко съвета как да се справиш с тази задача.

Бягство през уикенда

Това са цели два дни, в които можеш да натрупаш незабравими спомени с любимите хора. Е, вярно е, че не стигат, за да отидеш до другия край на света, но пък можеш да започнеш с някоя по-близка дестинация. Ако се фокусираш върху родните красоти, със самолет можеш да стигнеш от единия край на България до другия за нула време.

Отиди някъде наблизо

Според някои теории от тук (от България) е тръгнала нашата цивилизация. Дори и да не е така, факт е, че по нашите земи са живели интересни хора, които са ни оставили богато наследство. Така че достатъчно е да потърсим за любопитни забелeжителности около мястото, на което живее, и със сигурност ще можем да направим един интересен списък с дейности на крачка от нас.

Стани местен турист

Достатъчно добре ли познаваш града, в който живееш?! В случая няма как да не използваме клишето „Опознай родината, за да я обикнеш“. Възползвай се от малкото свободно време и преоткрий красотите около теб, без дори да излизаш от града.

Оптимизирай времето си

Не се опитвай да видиш всичко – невъзможно е. Остави си повод за повторно пътешествие до същата дестинация. Ще се изненадаш колко отпочинал ще си, ако се спреш на едно или две места, които да посетиш по време на пътуване. А нали в основата на всяко пътешествие е да си отдъхнеш от ежедневния ритъм, да откриеш нови красоти, да научиш нови любопитни неща и да натрупаш интересни спомени. В тази връзка не забравяй, че хубавите неща трудно се получават по план, а и в случая е определящо качеството на изживените емоции, не количеството.