Local time: 11:23 pm

Адрес: бул. Инж. Иван Иванов № 10

5.6 км. от центъра на София

+359-885-259-098

* Best Price Guarantee
+
РезервирайCLOSE
Image

Приключение по време на пандемия (5 съвета за безопасност)

Пандемията продължава да е сред топ темите в новинарските емисии по света и у нас, само че започнахме да не се впечатляваме чак толкова. Вече знаем, че трябва да се научим да живеем някак в новата реалност и да бъдем по-отговорни към здравето си и това на околните. И все пак в последната половин година сред въпросите, които ни мъчат, е и този дали трябва да пътуваме за удоволствие. При настоящата ситуация нужно ли е да ограничим до минимум радостта от срещата с нови места и хора?! Как мислите?!

Светът и преди е преминавал през подобни изпитания. Няма да се впускаме в разсъждения как точно се е справил с тях, важно е как ще го направим сега. И тоталната социална изолация не е добър вариант – нито за психическото, нито за физическото ни здраве, а още по-малко за финансовата ни стабилност. Но това е една по-обширна тема, ние ще се спрем на няколко ценни съвета от списание Forbes как да пътуваме безопасно по време на пандемията.

Правила за отговорни туристи

Пътувайте с колата си

Разбира се, наясно сме, че това не винаги е възможно, но когато е, по-добре да бъде със собствения ви автомобил. Освен това избирайте дестинации, които не са кой знае колко далече от вас, така че да не ви се налага да ползвате обществени тоалетни.
Добра идея е да си приготвите нещо за хапване и пиене от вкъщи, за да си спестите спирките по ресторанти и магазини. Вземете салфетки, прибори и всичко друго, което може да ви потрябва. Също не забравяйте да заредите техниката си или да се оборудвате със зарядно устройство за колата. Идеята е да не ви се налага да спирате преди крайната точка. Ако трябва да заредите гориво, сложете ръкавици и маска и платете с карта, но това вече ви е добре известно.

Без храна на закрито

На много места храненето на закрито не е опция, но дори и да е, изберете да се храните на открито или да си вземете за вкъщи (като в ресторант Симона, където предлагаме кетъринг, а също и чудесна лятна градина). Защо?! Дори и пространството да е голямо и добре вентилирано, помислете за рисковете. Така че можете да подкрепите местните ресторанти, без да излагате на опасност себе си и служителите в тях.

Проверете хигиената във вашия хотел

Ще се повторим, но новите условия изискват специално внимание към хигиената. Затова и Арт Хотел Симона разработи своя програма за почистване, с която да гарантира спазването на изискванията за безопасност. Когато пътувате, проверете дали избраният от вас хотел е направил същото.

Пропуснете някои процедури

Да, знаем, че хотелите трябва да осигуряват нашето удобство, така че очакваме някой да чисти след нас. Но помислете имате ли нужда от нови кърпи всеки ден?! Също така е добре да попитате за нужните консумативи предварително, така че да намалите посещенията на камериерката.

Бонус съвет

Понеже времената наистина са сложни и трудни, възможността да избистрите мислите някъде далече от дома е свързана с голяма отговорност на избора. Но все още можете да се насладите на удоволствието от пътуването, ако сте бдителни за безопасността на всички. Придвижването по време на пандемията просто изисква малко повече планиране и време, но това внимание е от полза за всички в дългосрочен план. И също така ще ви позволи да се отпуснете и да се насладите на ваканцията.

***********************************

Очакваме ви в дизайнерските стаи на Арт Хотел Симона и чудесната лятна градина на ресторант Симона, където стриктно следим за хигиената и дезинфекцията. Държим на старателното почистване, за да бъдем спокойни за здравето на гостите и служителите си.

Заповядайте!