Local time: 05:40 pm

Адрес: бул. Инж. Иван Иванов № 10

5.6 км. от центъра на София

+359-885-259-098

* Best Price Guarantee
+
РезервирайCLOSE
Image

Куклен театър Варна отново в Арт Хотел Симона***

Някои от актьорите на Държавен куклен театър – Варна заеха гордо мястото си на стената на Славата в Арт Хотел Симона*** . На 17 април те представиха емблематичния си спектакъл “Професия лъжец” на режисьора Теди Москов, носител на наградата “АСКЕЕР” , а след това бяха в компанията на Мерилин Монро и Джони Деп.
Кино и театър… защо не?

Ето какво разказва режисьорът Теди Москов за спектакъла “Професия лъжец”:

Всичко започна, след като прочетох „Джелсомино в страната на лъжците” от Джани Родари. Ето какво: Миналото ни все се премълчава, а пък премълчаното лесно може да се преиначи. Предлагам друга гледна точка към известни исторически събития, както и на мен историята на социализЪма предлагаше своята, нещо като реванш… Историята ни се гради изцяло на предположения. Или лъжи. Защото ние нямаме летописци, освен за лошото. „Народът на Тангра не обича някой да се извиси над другите. Окача го на дърво да си говори с боговете!” /приблизителен цитат на арабски пътешественик/.
Опитал съм се да поднеса една театрална и забавна гледна точка към двояките неща от историята ни, като смея да предполагам съм намерил най-подходящата форма за това. Провокиран съм от „Хумористична история на българите” от Райко Алексиев, като се надявам да не пострадам като него от това.

[foogallery id=”12293″]