Local time: 05:08 am

Адрес: бул. Инж. Иван Иванов № 10

5.6 км. от центъра на София

+359-885-259-098

* Best Price Guarantee
+
РезервирайCLOSE
Image

Идеи как да разпуснем в деня на мързела

Църквата може и да смята мързела за грях, но нека хвърли пръв камък онзи, който никога не се е отдавал на нищоправене, както се казва. По тази причина от неопределен брой години насам (предполага се, че около 100) на 10 август се отбелязва Световният ден на мързела. Затова и ние ще се включим с няколко чудесни идеи как можете да разпускате по най-приятния начин. Всъщност целта на празника е да покаже, че съвременният свят има нужда точно от това, както и да се научи да се наслаждава на всеки един момент. А вие правите ли го?!

Техники за отпускане на ума

 • Поемете си дълбоко дъх или изпробвайте някои дихателни упражнения за релаксация.

Нашето дишане е един от факторите, определящи състоянието на ума ни. Дишането можем да координираме с различни пози и упражнения. Ето две насоки:

 1. Вдишайте, когато усетите разтягане в гръдния кош – например като опънете раменете нагоре или назад.
 2. Издишайте, когато усетите свиване на корема – при навеждане напред и надолу или при усукване на гръбнака например.
 • Вземете си топла вана – предвид летните жеги обаче не е най-добрата идея. Все пак запазете я за по-хладните месеци, действа страхотно.
 • Послушайте успокояваща музика.
 • Научете се да медитирате – така ще можете да се концентрирате по-добре върху нещата, които се случват в настоящия момент.
 • Пишете – при някои хора действа изключително успокояващо. Ако и вие сте сред тях, започнете свой дневник и не се притеснявайте, че е детинско… Правят го и много възрастни.
 • Насочете въображението си – представете си, че сте в определена обстановка, която ви помага да се чувствате спокойни.

Отпускане на тялото

 • Правете йога – дори и да нямате никаква представа как, спокойно… Има много клипчета и статии в интернет. Започнете с нещо лесно и скоро може да ви се прииска да се запишете на уроци по йога.
 • Разходете се или се раздвижете по някакъв друг приятен за вас начин. Намерете време за нещата, които ви доставят удоволствие, невероятно релаксиращо е.
 • Отидете на масаж или просто накарайте някой от „домашните“ да ви размачка гърба.
 • Изпийте някоя топла напитка без алкохол и кофеин. Чудесен вариант е билковият чай или топлото мляко. И ако се чудите защо мляко, нали не мислите, че е случайно това, че в повечето американски филми децата пият мляко преди лягане?! Научно доказано е, че то успокоява.

Това е от нас засега! Починете си добре, днес е позволено…

А ако не ви мързи чак толкова много, можете да отскочите до ресторант „Симона“, за да опитате от новите ни кулинарни предложения. Обещаваме да ви поглезим с вкусни ястия и разхладителни напитки!