Local time: 09:58 pm

Адрес: бул. Инж. Иван Иванов № 10

5.6 км. от центъра на София

+359-885-259-098

* Best Price Guarantee
+
РезервирайCLOSE
Image

Защо е важно да пътуваме повече през 2020г?

Пътешествията не са за всеки, но тези, които са попаднали в капана на приключенията, със сигурност са наясно с положителните страни. И най-хубавото е, че ползата не е еднократна, а – с отложено действие. Затова трупайте не вещи, а спомени! Така животът ви несъмнено ще е по-пълен и смислен! И не си търсете извинения от сорта на това, че имате малко време или средства. Не е проблем да намерите евтини самолетни билети, а по отношение на заетостта – нали не сте на работа 30 от 30 дни в месеца.

Няколко основателни причини да пътуваме повече през 2020 г.

  • Пътуването подобрява здравето:

С какво да започнем?! Намалява стреса, а оттам и шанса да развиете сърдечно заболяване. За някои хора пътуването е чудесен начин да се излекуват от депресия и тревожност. Разбира се, не разчитайте изцяло на целебната сила на пътешествията. Все пак със сигурност ще се чувствате по-добре и физически, и психически.

  • Позволява ни да превключим на друга честота:

Ежедневието понякога така ни увлича, че напълно се вглъбяваме в него и всичко се превръща в еднообразна рутина на високи обороти. Непрекъснато някой очаква нещо от вас – у дома, на работа, навсякъде… Понякога е по-добре да се откъснете от тази забързана действителност и да поемете на някъде. Пътуването е най-естественият начин да накарате мозъка си да забрави за всички проблем.

  • Прави ни по-умни:

Благодарение на пътуването ще научите нови неща както за местата, които посещавате, така и за местните хора, храната и всичко останало, което ви интересува. Със сигурност ще разширите общата си култура и с изненада ще откриете колко по-добри са станали умствените ви способности. Това е и начинът да научите нови езици, макар и не перфектно. Изпадайки в екстремна ситуация обаче ще откриете у себе си неподозиран набор от умения.

  • Помага ни да опознаем други характери и култури:

Освен новото знание, което ще получите, пътуващите хора обикновено се различават от останалите по едно съществено нещо – винаги са съпричастни и толерантни към другите. А да приемаме с разбиране чуждата култура ни прави и по-интелигентни.

  • Прави ни по-интересни в очите на околните:

Разкажете няколко интересни истории от пътешествията си и несъмнено ще привлечете вниманието. Споменаването на нещо, с което повечето хора не са запознати, или пък представянето на нова перспектива винаги е добър начин да провокирате интерес. И няма нужда да пишете есе, просто вмъкнете в разговора впечатленията си от различни места, които сте посетили.

  • Позволява ни да опитаме нова страхотна храна:

Дори и да не сте блестящи кулинари, то със сигурност обичате да си похапвате. Пътешествията ще ви дадат възможност да се докоснете до разнообразни специалитети, които в ежедневието си не бихте опитали.

  • Кара ни да се чувстваме като приключенци:

Макар светът в днешно време да изглежда изключително малък заради технологиите, които ни държат в постоянна връзка с всички, все пак има и по-малко известни места за обикновените туристи. Създаването на списък с такива е изключително мотивиращо.

  • Разширява реалните и социалните ни контакти:

Какъв по-добър начин да завържете нови приятелства?! Понякога е трудно те да бъдат дълготрайни, но това не означава, че не си струва да се срещнете с нови хора. От всекиго има какво да научим.

  • Създава незабравими спомени:

Колкото повече приключения преживеете, толкова повече истории ще имате за разказване, когато остареете.

  • Кара ни да заобичаме родината си още повече:

Пътувайки ще осъзнаете колко хубаво е да се върнете у дома, където всичко ви е познато. От една страна изглежда, че сте отново на същото място – със същите хора и проблеми, само че вие вече сте различен – пълен със знания и идеи.