Local time: 07:35 pm

Адрес: бул. Инж. Иван Иванов № 10

5.6 км. от центъра на София

+359-885-259-098

* Best Price Guarantee
+
РезервирайCLOSE
Image

Празникът на влюбените в Арт Хотел и Ресторант *** Симона

Италиански романс с привкус на…любов!

Вкусна храна. Вино. Изкуство. Музика. Романтика. Добро настроение. Неподправени усмивки. Ромео и Жулиета оживяха в ястията на главния готвач, Купидон разпръсна стрели из цялата зала, а влюбените… в приглушената атмосфера на автентичен италиански романс се наслаждаваха на изкушаващи кулинарни предложения. Италианският репертоар беше тайната подправка, която превърна вечерта в неповторимо изживяване!

Безспорно протагониста на събитието бе главния готвач – Георги Ангелов, който разкри гореща информация от кухнята:

– Защо решихте да включите точно тези ястия в менюто за Свети Валентин?
Г.Ангелов: За нас главна мисия бе гостите ни да се чувстват добре в романса на празника. Ето защо, почти всички продукти, които подбрахме, бяха афродизиаци, а съчетанието им… експлозивна комбинация от цветове, вкусове и още нещо…

– Според Вас алкохолът разваля или подобрява вкуса на храната?
Г.Ангелов: Алкохолът разваля вкуса с натрапчивостта си, но не и виното… То подобрява! Колкото по-старо и добре съчетано е, толкова по-голяма е насладата за небцето!

– Какви са съставките на любовта?
Г.Ангелов: Уважение, приятелство, хубава жена и хубава храна. Любовта минава през стомаха, нали знаете?

Италианският романс беше втората тематична вечер на хотела от стартиралата със Сръбска вечер поредица. Сръбската вечер беше организирана по повод честването на Трифон Зарезан, като звездите на събитието бяха гостуващият оркестър от Лесковац и кулинарните предложения от сръбската кухня.
Тематиката на Италианския романс беше избрана за празника на Св. Валентин именно заради романтичния заряд, който притежават италианската кухня и музика. Предложеното меню от шеф Ангелов – салата микс с афродизиаци, свинско бон филе с шоколадов сос, лаврак върху зеленчуков тарт и запечен фенел и „черешката на тортата” – десерт „Червено кадифе”, завладяха гостите със своята изискана визия и невероятен вкус!


Още един път Св. Валентин в Арт хотел „Симона” бе неповторимо изживяване! Защото за нас храната е изкуство!

Viva l`amore!

 

[foogallery id=”10114″]