Local time: 06:53 am

Адрес: бул. Инж. Иван Иванов № 10

5.6 км. от центъра на София

+359-885-259-098

* Best Price Guarantee
+
BOOK NOWCLOSE
Image

Събития в София през април

Да, най-после добри новини! Откакто епидемичните мерки се разхлабиха, започнаха да се организират различни събития в София, което е чудесно! Вече една година чакаме тази глътка нормалност, с която да си припомним какво беше преди пандемията.

Зарадвани и обнадеждени от факта, че най-после има раздвижване на културния живот в София, днес сме избрали 3 събития в столицата, които да ви бъдат интересни, да ви разнообразят и да ви накарат да се почувствате добре.

 

#1 Фотоизложба „Жените на София“ до НДК

От 5 до 19 април на открито, на „Моста на влюбените“ до НДК можете да разгледате изложбата „Жените на София“ на  фотографа Вихрен Георгиев, известен с дигиталния си проект „People of Sofia“.

Изложбата показва по-красивото лице на София – 60 фотографии на жени, част от книгата „Жените на София/Women of Sofia“. Някои от снимките са специално направени за проекта, а други са заснети по улиците на София през последните 5 години. Изложбата представя жените на София с тяхната уникалност и смелостта си да заявяват себе си.

Хубавото на изложбата е, че е на ОТКРИТО, така че няма да се притеснявате за себе си и близките си.

 

#2 КИНОМАНИЯ, СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ и Мaster of Art

Фестивалите КИНОМАНИЯ, СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ и Мaster of Art се обединяват,  за да организират истински празник за своите почитатели.

Така в периода от 15 – 22.04.2021 г. ще можете да гледате филми от програмата и на “Киномания” и Фестивала за документални филми за изкуството Master Of Art.

Ще имате възможността да се насладите на 34 филма, сред които „Фестивалът на Рифкин” Уди Алън, „Човешкият глас” на Алмодовар , „Скъпи другари” на Кончаловски ,„Сянката на шпионина” с участието на Бенедикт Къмбърбач , а също и филм за живота на Селин Дион – „Селин Дион: Силата на любовта”. Ще можете да гледате „Земя на номади”- фаворитът за „Оскар“. Ексклузивно в селекцията на “Киномания” влиза и галапремиерата на „Голата истина за група Жигули” – новият филм на Виктор Божинов.

Киномания е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 г. като организаторите уверяват, че ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. Можете  да заповядате в киносалоните с маска, като  спазвате дистанция, разбира се, а цялата програма можете да видите тук.

 

#3 Тролей с фолклорни мотиви от 21 страни

На 20.04.2021 г. в 14 ч. пред храм-паметника “Св. Александър Невски” ще можете да видите тролей “облечен” с колажи от културното наследство на България и 21 различни страни от 5 континента. Поводът е 80 години от първия тролей в София. На площада ще бъдат посланиците на страните участнички, с чиито средства е реализирана идеята на д-р Петя Илиева.

Участващите страни са: САЩ, Португалия, Унгария, Италия, Саудитска Арабия, Индонезия, Испания, Черна гора, Азербайджан, Аржентина, Ирландия, Словения, Словакия, Алжир, Финландия, Полша, Албания, Грузия, Египет, Косово, Мароко.

Събитието е част от проекта на Петя Илиева “Изкуство за дипломация” и е трети пореден, под този надслов, фестивал на културите на народите от цял свят, събрани заедно в България.

Тролеят ще се движи в продължение на една година по линия 1.

*************

Ако сте гости на София и не сте избрали  хотел, то Арт Хотел Симона и Ресторант „Симона“ е точното място за вас – уютно, артистично и различно пространство, което ще почувствате като „своето място“ от първия миг. А за локацията няма какво да говорим –  само на 3 километра от идеалния център на София.

До скоро, очакваме ви!