Local time: 05:29 am

Адрес: бул. Инж. Иван Иванов № 10

5.6 км. от центъра на София

+359-885-259-098

* Best Price Guarantee
+
РезервирайCLOSE
Image

Рестарт на културата след пика на COVID-19

В последните два месеца културата у нас бе поставена под ключ заради разпространението на COVID-19. Все пак представителите на изкуството намериха начин да стигнат до публиката, демонстрирайки своята находчивост и изобретателност. Така от дивана вкъщи гледахме театър, опера, кино и т.н. Музикантите пък не спират да ни забавляват с домашни концерти, излъчвани в социалните мрежи.

Труден, но все пак рестарт

Опасността от коронавируса все още не е напълно отминала, но започна постепенно рестартиране на културните дейности в страната. Разбира се, това се случва при необходимите мерки за сигурност и социална дистанция, които спазваме и ние в Арт Хотел Симона, за да осигурим вашата безопасност.

Кино

Според изискванията дейностите на закрито трябва да са при максимално запълване на салоните на 30%. И понеже подобен вариант не е особено изгоден за кината, вече се обсъжда идеята за прожекции на открито. Междувременно салоните преговарят за нови заглавия, които скоро да могат да ни представят.

А във Враца само преди дни отвори първото автокино, което представи няколко от новите български ленти – „Диви и щастливи“, „Лили Рибката“ и „Привличане“. Това се случи на картинг пистата в града, където могат да се съберат около 90 автомобила. Филмовият звук се възпроизвеждаше от радиоприемниците в автомобилите на честота, която се съобщаваше малко преди началото на прожекцията.

Театър

В същото време театрите вече започнаха представленията на открито. Всъщност такава идея в Кукления театър се ражда още преди десетина години, но сега ѝ дойде времето да бъде реализирана. А първата театрална постановка на живо след края на извънредното положение бе в Театър “София“.