Local time: 05:18 am

Адрес: бул. Инж. Иван Иванов № 10

5.6 км. от центъра на София

+359-885-259-098

* Best Price Guarantee
+
РезервирайCLOSE
Image

Мария от Арт Хотел Симона: Хората и преди бяха доволни, и сега са доволни

Представяме ви Мария – камериерка в Арт Хотел Симона с дългогодишен опит. Тя споделя за това как се промени работата ѝ заради пандемията от коронавирус и има ли място за притеснение.

Както по-рано ви разказахме, хотелът създаде специална програма, наречена Clean§Safe. Новият стандарт в почистването гарантира още по-спокоен престой на гостите. Включва специално разработена система от хигиенни правила и дейности с ясни процедури, защото за нас в Арт Хотел Симона чистотата е приоритет номер 1.

Здравей, Мария! Oт колко време си част от екипа на Арт Хотел Симона?

Във фирмата съм вече от 15 години, а в Арт Хотел Симона – от 6 години. Преди това не съм работила в тази сфера, попаднах случайно по обява, но се задържах.

С какво се промени работата ти след появата на COVID-19?

Доста се промени. Макар да няма много хора в хотела, работата е доста повече. Новите условия изискват още по-сериозна хигиена и редовно дезинфекциране и поддържане на добро ниво. Това е нещо, което се стараем да правим по най-добрия начин, за да се чувстват гостите ни спокойни по време на престоя си. Сега може и да са по-малко стаите, отколкото преди пандемията, но и персоналът е по-малко. Като цяло обаче мога да кажа, че хората и преди бяха доволни, и сега също са доволни.

Разкажи каква точно е процедурата?

Първо почистваме добре, а после минаваме с дезинфектант. Има определени места, на които обръщаме повече внимание при поддържането на хигиената – местата, които най-често гостите пипат.

Кои са те?

Такива са бравите, дистанционните, телефоните, дръжките на гардеробите и прозорците… Всъщност на тези зони, предполагам, наблягаме всички и у дома при поддържане на хигиената. Сега просто го правим още по-старателно и с по-голямо внимание, за да не пропуснем нещо.

Какви предпазни средства използваш, докато работиш?

Разбира се, маска и ръкавици, както и униформа, която след работа преминава през дезинфекция.

А с какви препарати поддържате хигиената?

Всички препарати, които използваме в Арт Хотел Симона, са сертифицирани и отговарят на изискванията на Здравното министерство. Това е важно, защото сме отговорни както за гостите на хотела, така и за нас самите.

Какво би казала на гостите, които се притесняват от създалата се ситуация?

Аз нямам досег до гостите, т.е. не се срещаме, но ми се струва, че хората не се страхуват от коронавируса чак толкова. Просто на всички вече им омръзна от ограниченията и от сложната ситуация.

И сега нещо малко в страни от темата. Кое е най-странното нещо, което хората са забравяли?

Забравят всякакви неща. Като се почне от зарядни устройства за телефон, през дрехи, накити– и дори мобилни телефони. Не мога да изброя всичко. Случва се понякога дори да не са съвсем сигурни, че са забравили дадено нещо при нас и затова се обаждат да проверят да не би да е тук. Има и такива, които изобщо и не търсят забравените си вещи. Хора всякакви.