Local time: 06:19 pm

Адрес: бул. Инж. Иван Иванов № 10

5.6 км. от центъра на София

+359-885-259-098

* Best Price Guarantee
+
РезервирайCLOSE
Image

Любопитни факти за бадемите, фъстъците и бананите

Вярвате ли в максимата, че ние сме това, което ядем?! Ако да, сигурни ли сте какво точно слагате в устата си? Ще ви изненадаме с няколко любопитни факта, които вероятно не знаете.

Какво не знаем за бадемите, фъстъците и бананите?

Нека започнем от бананите, които може и да са калорични, но доказано могат да подобрят настроението ни. Ако пък искате да свалите някой друг килограм, значи отново имате нужда от банани. Миризмата им, както и тази на зелените ябълки, помага за загубата на тегло. Подчертаваме отново миризмата, а не консумирането.

За фъстъците пък сигурно не сте чували, че принадлежат към бобовия плод, а не са ядки. Освен това са силен антиоксидант, който се препоръчва при тежки заболявания и силна анемия. И още нещо, което ще ви се стори направи абсурдно – те влизат в състава на динамита.

Бадемите също са известни със своите антиоксидантни свойства. Техният най-близък роднина е прасковата. В миналото са намирали място предимно на трапезата на богаташите, които ги използвали за лечение. По тази причина и до днес бадемът се смята за кралски плод.