Local time: 03:51 am

Адрес: бул. Инж. Иван Иванов № 10

5.6 км. от центъра на София

+359-885-259-098

* Best Price Guarantee
+
РезервирайCLOSE
Image

Къде какво да видим в седмицата 27.01-02.02.2020

Смело можем да кажем, че в София кипи сериозен културен живот. Доказателството за това е в многобройните предложения, с които да задоволим нуждата си от изкуство. Затова подбрахме някои от най-интересните и ви представяме избора си за всеки ден от седмицата.

Понеделник

 „Кризисен център” с Ники Станоев, Силвия Петкова и Ивайло Захариев (19:00 ч.; театър „София”)

Трагикомедия, разказваща за група мъже, потърпевши от насилието на жени. Тези изстрадали господа се събират на необичайно място – в подводница, за да си дадат кураж, че „Аз не съм жертва”. Само че един ден на тайния подводен съд попада неочакван обитател – Жена.

Вторник

„Една седмица, не повече” с Йоана Буковска, Димо Алексиев и Емил Марков (19:00 ч., театър „Сълза и смях”, открита сцена, София)

Три добре познати звезди от Малкия екран се събират на сцената на „Сълза и смях” под режисурата на Емил Марков. Историята подчертава една типична за човека способност – да усложнява пределно прости житейски ситуации. Пиесата разказва за един отегчен мъж, който иска да се раздели с половинката си, само че не намира сили да ѝ признае и търси свой приятел за помощ. Резултатът обаче е чудовищно забавен.

Сряда

„Секс, наркотици и рокендрол” с Дони, Коцето-Калки, проф. д-р Ивайло Христов (19:00 ч., театър „Българска армия”, София)

Една класика, доказала се на сцената вече повече от 25 години. Ако не сте я гледали все още, не пропускайте да поправите тази грешка. С помощта на небезизвестните Дони и Коцето-Калки ще се потопите в света на скандалния нюйоркски ди джей Алан Фрийд.

Четвъртък

Krekhaus Live (20:00 ч., Строежа)

За почитателите на музиката на живо предлагаме едно рок преживяване в Строежа с бандата Krekhaus. Само че предупреждаваме, стилът е алтернативен рок, фънк, блус, соул и джаз. Дебютният сингъл на музикантите On the Hidden Tracks излезе през май 2018 г., но не бързайте да ги подценявате заради прясната им история.

Петък

„Аспарух” (20:00 ч., „Хралупата)

Ованес Торосян и Александър Кънев поставят Аспарух в страната на битовите проблеми, пречупена през призмата на самотния малък човек. Чудите се колко ли беди могат да му се стоварят на главата?! Отговорът ще намерите в „Хралупата”.

Събота

„Ада Лавлейс” (19:00 ч.; ДНК Пространство за съвременен танц и пърформанс)

Вечерта предлагаме да посветите на Ада Лавлейс. Това е единствената законно родена дъщеря на световно известния романтичен поет Лорд Байрон. Тя развива математиката, която нарича „Поетична наука”, и се счита за първия компютърен програмист в света. Заинтригувахме ли ви вече?!

Неделя

Jazz Boudoir – The New Golden Twenties (20:00 ч.; Студио 5)

Да завършим седмицата музикално. Вечер с джаз, перли, пера, танци и много радост. Ще се пренесем в Париж – “Les années folles”, в Ню Йорк – “Golden Twenties“ или в Берлин – “Goldene Zwanziger“.

*************************

А междувременно ако търсите арт пространство, което създава емоции, заповядайте в Арт Хотел Симона. Очакваме ви и в ресторант “Симона” да опитате някой от специалитетите на нашите топ кулинари! За повече информация и резервации, можете да ни намерите на номер + 359 885 647 286.