Local time: 04:58 pm

Адрес: бул. Инж. Иван Иванов № 10

5.6 км. от центъра на София

+359-885-259-098

* Best Price Guarantee
+
РезервирайCLOSE
Image

Искате да сте част от най-големите кинофестивали в света? Ето как

Извънредните условия покрай разпространението на COVID-19 преобърнаха света на изкуството, а и не само. Заради заразата бяха отменени редица кинофестивали, а организаторите на събитията бързо се преориентираха и намериха начин да стигнат до публиката. Затова ще имаме уникалната възможност от дивана вкъщи да проследим някои от хитовите заглавия от програмите на най-престижните форуми.

Уникална възможност

Повече от 20 филмови фестивала се обединяват, за да зарадват почитателите на Седмото изкуство напълно безплатно. В продължение на 10 дни можем да станем част от виртуалното събитие „Ние сме единни: Глобален филмов фестивал“, което започва този петък на 29 май. В него ще бъдат включени заглавия от фестивалите в Берлин, Кан, Венеция, Торонто…

Как да гледаме филмите?

За целта е създаден специален канал в платформата за видеосподеляне YouTube – We Are One. На официалната страница на фестивала можете да разгледате пълната програма. Сред лентите, които ще гледаме, има късометражни и пълнометражни заглавия, уеб поредици, 360 VR предложения…

Какво включва програмата?

Фестът ще направи световна премиера на Ricky Powell: The Individualist, който проследява живота и славата на уличен фотограф в Ню Йорк през 80-те и 90-те години на 20 век. Героят обикаля заедно с музикалните звезди от Beastie Boys и улавя някои от най-запомнящите се моменти в поп култура. Своя дебют ще направи и победителят от Mumbai Film Festival – индийският Eeb Allay Ooo!, разказващ за млад мигрант в сърцето на Ню Делхи.

Онлайн фестивалът ще включва и специално курирани беседи от минали фестивали, както и нови дискусии. В разговорите ще участват световни кино легенди като Франсис Форд Копола, Стивън Спилбърг, Гилермо дел Торо и др.

Като бонус публиката ще получи и достъп до 50 от най-добрите документални късометражни заглавия. Също така е направена специална селекция от 360 VR предложения. Ще бъде представен номинираният за награда „Еми“ документален филм Traveling While Black and Alteration, както и научнофантастичен разказ с участието на Бил Скарсгард, а също още куп други продукции.

*******************************

А в случай че имате пътуване до столицата и сте на арт вълна, заповядайте в Арт Хотел Симона – артистично място за артистични натури. Обещаваме да се погрижим престоят ви да бъде незабравим!