Local time: 05:21 am

Адрес: бул. Инж. Иван Иванов № 10

5.6 км. от центъра на София

+359-885-259-098

* Best Price Guarantee
+
РезервирайCLOSE
Image

За първи път в София – Музей на илюзиите!

Искате ли да предизвикате сетивата си с оптични и физични илюзии?

Искате ли невероятното на пръв поглед да се превърне в реалност?

Ако отговорът е ДА, то тази статия е точно за вас!

От няколко дни в София отвори врати първият български музей на оптическите илюзии, място където невероятното и невъзможното се превръщат в реалност. Тук ще откриете над 50 експоната – огледални стаи, обърната стая, Цветното колело на Нютон, Диска на Ойлер, китайско вълшебно огледало, литофон и още много други, които допълват колекцията на нестандартния музей.

Музеят се разпростира на площ от 400 квадратни метра, но тази площ може да ви стори по-голяма или пък по-малка, зависи откъде ще погледнете ?.
За разлика от останалите музеи, където експонатите не се докосват и се пази тишина, а снимките са забранени, тук можете да  докоснете и разгледате абсолютно всички предмети, както и да се снимате навсякъде, а за нас ще бъде удоволствие да споделите снимките се с нас тук.
Музеят е разделен на няколко зали: историческа зала с различни картини, зала с оптически илюзии, стая с фосфорен тапет, в която хората могат да рисуват със светлина или да оставят отпечатъка на сянката си върху стената.

Ако все още не сте планирали какво да правите в близките дни, можете да си подарете едно незабравимо и нестандартно приключение, а ако сте гости в София, можете да допълните това приключение като се насладите на още едно различно и артистично преживяване, при нас в Арт Хотел Симона**** и денонощен ресторант „Симона“!

Резервация можете да направите тук.

 

Повече за музея можете да научите тук.

 

 

Снимки: Музей на илюзиите