Local time: 05:38 pm

Адрес: бул. Инж. Иван Иванов № 10

5.6 км. от центъра на София

+359-885-259-098

* Best Price Guarantee
+
РезервирайCLOSE
Image

Бърза рецепта за вкусен домашен сладолед

Десертът, с който свързваме лятото, безспорно е сладоледът – няма две мнения по въпроса. Затова ако сте сред големите почитатели на това ледено изкушение, ви предизвикваме да опитате един бърз вариант за приготвянето му в домашни условия. И не се притеснявайте, в случай че сте дебютанти в кухнята – няма какво да му объркате.

Необходими продукти:

  • 3 яйца;
  • 500 мл прясно мляко;
  • 2 пакетчета ванилия;
  • 100 гр захар.

Начин на приготвяне:

Както виждате, нищо претенциозно. Единственото по-сложно нещо е да имате търпението да изчакате сладоледа да се изстуди, за да можете да се насладите на превъзходния му вкус.

Приготвя се като поставяте всички продукти в тенджера с двойно дъно. Оставяте на тих огън, като разбърквате, докато захарта се разтопи. След това изсипвате в подходящ съд и оставяте за 24 часа във фризера. На следващия ден вече можете да експериментирате с домашна мелба, добавяйки любимите си плодове например.

Любопитно: Оказва се, че сладоледът съпътства живота на някогашните хора в продължение на хиляди години. Първият такъв студен десерт се появява в Древен Китай преди цели 5000 г. Китайските императори смесвали сняг и лед, носени от планините, и прибавяли портокали, лимони, зрънца нар, вино и мед. Смята се, че тази рецепта, както и начинът на приготвяне били държани в тайна и едва през 11 век били разкрити в книгата „Ши-кинг“.